Expert în analiza senzorială a vinurilor și băuturilor

6 0/N/A persoane
Module/Unități de curs Credite
Modificări în organizarea sectorului vitivinicol, IGP, DOP și aspecte legislativ-normative 3 credite
Tehnologii oenologice avansate bazate pe economia circulară 3 credite
Analiza senzorială - criterii de apreciere a vinurilor și băuturilor 4 credite

Scopul Programului

Dezvoltarea competențelor de analiză senzorială și evaluare a vinurilor, băuturilor tari, berii și altor băuturi; aprecierea impactului etapelor de producție asupra calității și caracteristicilor senzoriale; valorificarea propriilor experiențe profesionale.


Coordonator program

N/A

Finalități de studii

  • Aplicarea protocolului de evaluare organoleptică a vinurilor și băuturilor pentru descrierea caracteristicilor senzoriale, susținerea calității ți consilierea clienților în procesul decizional.
  • Analiza comparativă a stilului vinurilor în funcție de soi, regiune și tehnologie, prin utilizarea unei metodologii analitice de identificare a variabilității și a impactului factorilor pedoclimatic și tehnologici.
  • Evaluarea calității vinurilor prin identificarea defectelor senzoriale, analizarea dezechilibrelor gustative și ajustarea criteriilor de conformitate în raport cu standardele comerciale și legislative.
  • Organizarea și coordonarea sesiunilor de degustare profesională, asigurând diversitatea produselor, condiții optime de evaluare și dezvoltarea abilităților de recunoaștere a profilului aromatic și gustativ.

Înscriere la Program

CFC_Cerere inscriere_Expert analiza senzoriala a vinurilor si bauturilor.pdf

Descarcă

Formular de înscriere

Accesare